Fotograf: Salvatore Dinolfi/TT

Topplista: Nordens 10 hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, tre norska, två danska och inga finska aktier.

1.  Orsted A/S(ORSTED.CO)
Orsted A/S ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 367. Ger signal om vidare uppgång till 406 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 378 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  BW LPG(BWLPG.OL) 
BW LPG ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 37.28 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien testar stödet vid ca 36.30 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 36.30 kroner utlöser en säljsignal. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Millicom International Cellular(MICSDB.ST) 
Millicom International Cellular visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har tagit ut målkursen vid 583 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 573 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Trelleborg AB(TRELB.ST)
Trelleborg AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 211. Ger signal om vidare uppgång till 245 eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 211 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  DOF ASA(DOF.OL) 
DOF ASA har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare nedgångstakt eller en mer horisontell utveckling. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en dubbelbotten-formation. Etablerad notering över 0.82 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 0.78 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker aktien. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om en stigande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  HiQ International(HIQ.ST) 
HiQ International ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har tagit ut målkursen vid 76.72 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid ca 66.00 kronor. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Diös Fastigheter(DIOS.ST)
Diös Fastigheter har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 52.00 kronor och motstånd vid ca 59.60 kronor. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA(WWL.OL)
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 60.31 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien närmar sig stödet vid ca 51.60 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Kungsleden(KLED.ST)
Kungsleden ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 55.80 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 55.80 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  GN Store Nord(GN.CO) 
GN Store Nord visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav också köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 209. Ger signal om vidare uppgång till 225 eller mer. Aktien har stöd vid ca 207 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST