Lotta Lyrå, vd för Clas Ohlson Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Prylkedjan Clas Ohlson rasar på börsen

Sämre än väntat för Clas Ohlson. Aktien rasar tvåsiffrigt.

På onsdagen visade prylkedjan sämre resultat än väntat.

Clas Ohlsons rörelseresultat under det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret före skatt uppgick till 349 miljoner kronor.

Analytiker hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på 379 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning av tre estimat.

I jämförbara butiker och rensat för valuta var försäljningen 1 procent högre. Väntat var en uppgång på 1 procent och här bestod konsensus endast av två estimat.

Clas Ohlsons tredje kvartal bjöd på ökade markandsföringssatsningar som påverkade bruttomarginalen negativt, satsningar som ser ut att hålla i sig.

"Det är en medveten satsning vi gjort för att bibehålla trafik i butikerna och bygga varumärket. Jag tror att den marknadssituation vi är i kräver fortsatta investeringar för att upprätthålla trafiken", säger Clas Ohlsons finanschef Göran Melin till Nyhetsbyrån Direkt.

Clas Ohlsons strategiarbete "100 år till", som ska resultera i en ny strategisk plan, har under tredje kvartalet belastat resultatet med cirka 10 miljoner kronor. Strategiarbetet, inklusive lansering och implementering, beräknas belasta de tre kommande kvartalen med cirka 10 miljoner kronor per kvartal.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST