Fotograf: Martin Petersson

Isabella Löwengrip investerar i stamcellsbolag – aktien rusar

Isabella Löwengrips senaste investering får aktien att rusa.

Stamcellsbolaget Nextcell Pharma får in Nordic Tech House som investerare i samband med ett tvåårigt samarbetsavtal.

Genom avtalet kommer Nordic Tech House ansvara för Nextcell Pharmas digitala närvaro, bland annat genom att Isabella Löwengrip i sin roll som influencer och entreprenör ska bidra med ökad medvetenhet om stamceller och familjesparande av stamceller. Det framgår av ett pressmeddelande.


“Jag ser det som ett privilegium att arbeta tillsammans med Sveriges ledande stamcellsbolag och använda mina kanaler för att informera kvinnor om möjligheten att spara sitt barns stamceller från födelsen”, säger Isabella Löwengrip, medgrundare och delägare in Nordic Tech House. 

Nordic Tech House kommer att tilldelas aktier för 2 miljoner kronor i Nextcell Pharma, vilket kommer att ske halvårsvis i efterskott till genomsnittsvärderingen av slutkursen för aktien under de 10 börsdagarna före den 13 mars 2018.

Genom en lock-up klausul förbinder sig Nordic Tech House att inte avyttra aktierna under avtalstiden.

Efter beskedet rusade aktien under förhållandevis hög omsättning med nästan 15 procent, enligt Breakit.

Isabella Löwengrip toppade nyligen Veckans Affärers lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor 2018 tillsammans med Kerstin Hessius.

LÄS MER: Näringslivets mäktigaste kvinnor 2018: "Vi har vågat kliva fram och ta plats"