Nominera till E-Prize 2018 – Sveriges största energipris

Nu är det dags att nominera till 2018 års upplaga av E-Prize! Har ni skapat Sveriges mest innovativa energilösningar - inom förnybart, energieffektivisering eller hållbara transporter? 

E-Prize, ett samarbete mellan Veckans Affärer och E.ON, är Sveriges ledande energipris i näringslivet och firar i år 10-årsjubileum!

E-Prize belönar de svenska företag som har de smartaste och mest innovativa lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot mer förnybar energi, effektivare utnyttjande av energi samt mer hållbara transporter.

Kategorier E-Prize 2018:

  • Förnybar energi
  • Energieffektivisering
  • Hållbara transporter

Förnybar energi
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot mer förnybar energi. Det kan till exempel handla om allt från företag, små som stora, med innovationer och teknik för generering av förnybar energi över lagring och annan understödjande teknik till nya innovativa affärsmodeller.

Energieffektivisering
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot effektivare utnyttjande av energi. Det kan till exempel handla om företag, små som stora, som utvecklar nya, innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering men också energikunder som har egna innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering.

Hållbara transporter
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot en transportsektor med effektivare och mer förnybar energi.


Vem kan nominera?
Vem som helst kan föreslå ett företag eller en organisation som de tycker förtjänar priset i någon av de tre kategorierna - det kan vara din egen organisation. En jury bestående av en rad av Sveriges främsta energi- och innovationsexperter bedömer de inkomna nomineringarna och väljer ut 3 finalister i respektive kategori. De 3 vinnarna av E-Prize 2018 presenteras sedan på Veckans Affärers stora energi- och greentechkonferens i Stockholm i oktober.

Juryn består av:
Linda Burenius Magnusson, head of public affairs, OX2, ordförande, 100% förnybart, vice ­styrelseordförande, Svensk Vindenergi och styrelseledamot, Almi Green Tech Fund 
Stefan Henningsson, senior adviser climate innovation, Världsnaturfonden, WWF
Anita Aspegren, chef avdelningen för energieffektivisering, Energimyndigheten
Johan Mörnstam, chef Energy Network, Eon
Per Olof Lindsten, redaktör och digitalredaktionschef, Veckans Affärer (juryordförande)

Vid frågor kontakta: Per Olof Lindsten, redaktör och digitalredaktionschef Veckans Affärer, juryns ordförande, e-post: pol@va.se

Senast den 30 april 2018 vill vi ha er nominering.

Nominera nu på direkten här!

  

Vinnarna av E-prize 2017; SaltX Technology, Loop Rocks och Ozonetech. Foto: Pax Engström


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.