ANNONS

Dansk succé: Samarbetande robotar höjer tempot i tillverknings-industrin

Glöm allt du trodde dig veta om robotar – nu är det cobots som gäller. En ny generation samarbetande robotar tar tillverkningsindustrin med storm, och bakom succén står danska Universal Robots.

Svensk industri vill gärna automatisera, men när man pratar om att använda robotar så tänker många i gamla banor. Inte sällan köper man på sig dyra och komplicerade lösningar som innebär en stor investeringsrisk för företaget. Men Universal Robots samarbetande UR-robotar möjliggör helt nya sätt att använda robotautomation.

”Vi vill på alla plan göra det så enkelt som möjligt att hantera UR-roboten”, säger Thomas Hvarvenius som är marknadsansvarig på Universal Robots. 

Samtidigt ska den inte kosta en förmögenhet. Många som har börjat jobba med våra robotar upptäcker nyttan och köper på sig fler. Det visar att man får väldigt mycket automation för pengarna.

Universal Robots

Universal Robots grundades 2005, och all tillverkning sker i Odense i Danmark. Bolaget är representerat i 50 länder och global marknadsledare med 60% marknadsandel inom cobots eller samarbetande robotar. 

Kontakta Thomas på 076-610 60 40 eller thv@universal-robots.com 

Förlegad syn på robotautomation

Företag måste lära sig att dela arbetsmoment mellan människa och robot. Coboten utför de repetitiva och monotona uppgifterna, medan människan tar det som kräver eftertanke och beslut. Det är en oerhört stark kombination som blir väldigt ekonomisk. 

”Många företag försöker jobba bort den tid som personalen står och väntar på en maskin medan den utför en uppgift”, säger Thomas. 

Denna väntetid blir väldigt kostsam och dessutom låser det personalen till en arbetsstation. Vi vill skapa flexibilitet på produktionsgolven och då är det viktigt att inte låsa personalen. 

Upp till bevis

Det är svårt att förstå hur väl cobots fungerar i praktiken, utan att se dem med egna ögon. Därför lägger Universal Robots mycket tid på att åka ut till företag och demonstrera hur enkelt roboten kan programmeras och installeras. Allt fler inser vilket kraftfullt verktyg de är i produktionslinjen, vilket återspeglas i den kraftigt ökande försäljningen.

”Det är roligt att se hur den förlegade uppfattningen förändras under en demonstration. Därför kommer vi gärna ut och visar alla som vill lära sig. Förståelsen för hur cobots kan användas skapas när man får testa att programmera själv”, avslutar Thomas Hvarvenius.

Här kan du boka en demonstration eller läsa mer om fallstudier här.  


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  2. Forna världsartisten går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget
  3. Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu
  4. ”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”
  5. Deppiga inköpschefer sänker börsen – Swedbank åter i fokus
  1. Så gick Supertalangen från idé till att sälja t-shirts med ”Skam”-citat för en kvarts miljon kronor på två veckor
  2. Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras
  3. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  4. Listan: Börsens allra bästa köp – enligt 988 analyser
  5. Experterna förklarar: Så påverkas börsen av kronraset – och här är aktierna som gynnas mest

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.