Fotograf: Linkedin, Pexels (montage)

Svenskens resa mot toppen i Hong Kongs reklamvärld

I veckans avsnitt av Big in Asia berättar Marcus Sigurdsson om hur han slagit sig in i Hong Kongs reklamvärld.

Marcus Sigurdsson kom till Shanghai 1999. I dag bor han i Hong Kong och jobbar som Global Chief digital officer på McCann Health, en del av McCann Worldgroup med fokus på kommunikation inom läkemedel och hälsa.

Karriärresan har gått via företag som Ericsson och Gartner vilket gav Marcus en unik möjlighet att uppleva det snabbväxande Kina under sent 90-tal och tidigt 2000-tal. Hans äventyrslystnad ledde honom till en karriär i Hong Kongs reklamvärld.

I veckans avsnitt pratar vi om vad som fick honom att ta steget att lämna Sverige for Asien, vilka egenskaper som krävs för att lyckas i reklambranschen och hur det alltid tycks finnas några enskilda personer som får avgörande inflytande på våra beslut.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.