Fotograf: Joakim Goksör/TT

Här är Anders Borgs nya toppjobb

Efter blackouten – nu är han tillbaka på allvar.

Tidigare finansministern Anders Borg har hållit sig borta från medierna efter den skandalomsusade skärgårdsfesten i somras. Som en konsekvens lämnade han flera tunga uppdrag, bland annat som vice ordförande i Kinnevik och rådgivare till storbanken Citi.

Nu ger han en intervju i Dagens Industri med anledning av hans nya jobb – som rådgivare åt amerikanska techbolaget IP Soft.

”Det handlar om att tänka framåt, att lägga ihop pusselbitar. För mig har det handlat om att hitta uppdrag som är spännande, där jag kan bidra med min erfarenhet. Jag har ju hållit på med ekonomisk politik, banker, fintech, telekommunikation och e-handel i ett globalt perspektiv. Energi och shipping är också en hörnsten”, säger han till DI.

Anders Borg har länge varit en ivrig förespråkare av AI. Han ser stora möjligheter för IP Softs mest kända innovation: roboten Amelia, som är uppkallad efter äventyraren Amelia Earhart.

”AI är en förening mellan matematik, programmering och språk. Amelia är självlärande och generell, hon kan jobba med SEB men också med verkstadsföretag. Eller en tidning”, säger Borg.

Den omtalade festen är inget som tas upp i intervjun.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant