ANNONS

Så jämför du privatlån – utan att sänka ditt kreditbetyg

Vill du jämföra olika privatlån – men inte sänka ditt kreditbetyg? Genom att använda en kostnadsfri låneförmedling kan du få de bästa villkoren utan att det registreras massor av kreditupplysningar i ditt namn.

Varje gång du skickar en ansökan om privatlån registreras en kreditupplysning – och ju fler kreditupplysningar du har, desto sämre kreditbetyg får du.

När privatpersoner söker efter privatlån finns det en uppsjö av långivare att välja mellan, alla med olika räntor och lånevillkor. Att skicka en ansökan till var och en för att jämföra privatlånen tar inte bara lång tid, det är även ofördelaktigt eftersom det samtidigt registreras en kreditupplysning för varje ansökan.

Ju fler registrerade kreditupplysningar du har, desto sämre kreditbetyg får du. Detta leder i sin tur till att du minskar dina chanser att få ett lån beviljat. Ett sätt att jämföra privatlån och samtidigt undvika att registrera mer än en kreditupplysning är genom att använda en låneförmedlare.

Låna hos Sambla

Sambla erbjuder låneförmedling och andra finansiella tjänster. På sambla.se kan du enkelt ansöka om ett privatlån. 

Läs mer på www.sambla.se

Så här fungerar det

Du går in på låneförmedlarens hemsida och anger hur stort lån du vill ta. Låneförmedlaren tar i sin tur en kreditupplysning genom UC – och använder sig sedan av informationen från upplysningen för att ta in låneofferter från flera olika banker och låneinstitut.

De olika långivarna svarar oftast inom 24 timmar med sina mest attraktiva låneförslag. När tidsfristen är slut sammanställs alla låneförslagen och presenterar för privatpersonen. Genom den kostnadsfria tjänsten får låntagaren dessutom fri konsultation kring vilket privatlån som passar bäst.

Hur tjänar låneförmedlarna pengar?

Varje ny kund som en långivare får in är värdefull. De flesta banker och låneinstitut har enorma marknadsföringsbudgetar som används för att locka till sig nya kunder, vilket innebär att kostnaden för varje ny kund blir hög. Låneförmedlare har direktkontakt med personer som söker privatlån. För bankerna blir det en snabbare och billigare genväg till nya kunder. För varje ny kund får låneförmedlaren en ersättning. Denna ersättning påverkar aldrig själva lånet.

En kostnadsfri tjänst med många fördelar

Tjänsten bygger på att ge privatpersoner all den information de behöver för att kunna ta bra beslut. För lånesökarna finns det i princip bara fördelar. De slipper registrera flera kreditupplysningar, kan jämföra privatlån på ett snabbare sätt och kan även få hjälp med att förstå vad de olika lånofferterna betyder. Om du inte riktigt känner till alla begrepp och vill få ett privatlån förklarat är detta en användbar del av tjänsten. Låneförmedling är en affärsmodell som alla vinner på – från privatpersonen och långivaren till låneförmedlaren.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.