ANNONS

Trött på administration? Här är systemet som tar kål på dina tidstjuvar

Tillhör schemaläggning och tjat om tidrapportering ditt företags kärnverksamhet? Då kan du sluta läsa här.

Många företag brottas med skenande kostnader för administration – för att inte tala om all energi som går åt när scheman ska läggas och tid ska redovisas.

”När det inte funkar, när det är långsamt och man måste sitta och vänta. Då struntar folk i att skriva ned tiden, och tänker att de ska göra det en annan gång. När det väl är dags kommer de inte ihåg vad de skulle skriva”, säger Viktor Blomroos, signaltekniker på Strukton Rail, som sköter underhållet av Roslagsbanan.

En helt ny upplevelse

Allt du behöver

Flex HRM samlar allt du behöver i ett integrerat och komplett personalsystem – med 550 000 användare i runt 3500 företag. Läs mer på flexapplications.se

Nyligen fick han dock prova Flex Applications lättanvända app, som samlar all personaladministration i ett lättanvänt och helt webbaserat system. I appen kan man med ett par knapptryck skriva reseräkningar, registrera utlägg eller ansöka om ledighet – och eftersom hela systemet ligger i molnet, finns allt tillgängligt hela tiden, via mobil, dator eller surfplatta.

”Vi behöver inte alls komma in till kontoret och skriva på datorn längre. Man kan göra det i telefonen ute på jobb eller i omklädningsrummet, ute på tjänsteresa eller utbildning. Man slipper gå till datorn och logga in. Det är ett tips, använd mobilappen så mycket som möjligt”, säger han.

Inget mer tjat

När det blir enklare för användarna så slipper dessutom cheferna lägga tid på energikrävande tjat.

”Då blir det mindre stress och ångest i slutet av varje månad. Det här är ett verktyg för att hjälpa våra kära kollegor på kontoret. Får vi den hjälpen av teknikerna så får vi jättemycket energi över att lägga på andra saker, som att prata med och se våra medarbetare", Lukas Lybeck Sköld, arbetschef på Roslagsbanan.

6 skäl till att använda Flex HRM

1. Ligger i molnet – Programmet är molnbaserat och därför har du alltid tillgång till det via dator, surfplatta eller telefon.

2. Ger dig full kontroll – Genom att ha allt som rör personaladministrationen samlat på ett ställe får du snabbt och enkelt en överblick över informationen.

3. Lätt att använda – Med ett lättarbetat och attraktivt gränssnitt hanteras allt från inrapportering av tider och registrering av reseräkning till godkännande, attest och utbetalning av lön.

4. Stor möjlighet till uppföljning –  Ett stort urval av rapporter finns att tillgå och det läggs ständigt till fler möjligheter att följa upp och se statistik för din personal.

5. Är skalbart – Tack vare det flexibla systemet kan programmet enkelt växa med företaget och passar både det lilla företaget och den stora koncernen.

6. Du slipper det tekniska – Släpp tankar på uppdateringar, tekniska krav och säkerhetskopiering. Gör det du är bäst på, så sköter Flex resten.

Läs mer om Flex HRM


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.