Här är börsens mest underskattade aktier just nu – enligt proffsen

De här guldkornen får du inte missa.

De två mest underskattade är aktierna just nu är H&M och Ericsson, säger Niklas Wellfelt, chefsstrateg på Ålandsbanken, till Dagens Industri.

När det gäller Ericsson har förhoppningarna byggts på dess nya fokus på produkterna, och att merparten av tjänsteverksamheten ska avyttras.

"Det visar att man tar ansvar för aktieägarnas pengar. Ekholm säger att man har stoppat tillbaka pluggen så att bolaget inte längre blöder. Det tycker jag är oerhört viktigt."

Jonas Olavi, nordisk allokeringschef på Alfred Berg, menar även att en aktiv ägare som Cevian Capital kommer verka för att bolaget ska få så bra förutsättningar som möjligt att fokusera på kärnverksamheten.

"Så förutsättningarna är bättre än de varit på flera år för Ericsson. Förmodligen har vi sett botten för bolaget, och från det att Börje Ekholm kom med på skutan så kommer vi se kursmässiga förbättringar. Men det är såklart hög risk i Ericsson", säger Jonas Olavi.

När det kommer till H&M så tycker han att bolaget har tagit den tidigare tidens kritikstorm på allvar, och visar att man vill ta nya initiativ.

"De inser att de har problem med fallande försäljning och att kunderna har förändrat beteendet. Det är ju inte ett H&M-problem per se, utan att strukturellt problem."

Jonas Olavi menar att den höga andelen säljrekommendationer på aktien inte behöver innebära en undergång.

"Det är ett så kompakt negativt motstånd mot bolaget så börjar man få lite dragkraft så kommer vi med stor sannolikhet få en vändning i kursen långt innan vi ser förbättringarna. Men det kommer att ta tid innan det vänder", säger allokeringschefen.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant