Sveriges 101 Supertalanger 2018 – Finansfolket

Här är Sveriges mest begåvade finansfolk just nu.1. Mai Thai                     Nanna Stranne
Ålder: 30                          Ålder: 31
Bolag: Sigmastocks        Bolag: Sigmastocks

De träffades när de läste industriell ekonomi på Chalmers där de tog fram ett digitalt analysverktyg som gör att privatpersoner kan optimera sitt sparande själva.

LÄS MER: Fintech-duon: "Vi vill göra ett avtryck och förändra hela branschen i en mer positiv riktning"

3. Hampus Jakobsson
Ålder: 38
Bolag: BlueYard Capital
På bara åtta år lyckades han grunda, bygga upp och sälja mobilföretaget TAT för drygt 800 miljoner kronor – en minst sagt lukrativ affär som gjort honom till en affärsängel som hittills investerat i över 70 bolag.

4. Pontus Petersson
Ålder: 29
Bolag: Intersport

I december tog han över som CFO för ett av Sveriges 500 största företag. Där har han bland annat drivit två stora projekt: världens snabbaste byggnation av Autostore samt byte av samtliga kassor.

5. Maja Englund
Ålder: 33
bolag: SPP

Intresset för privatekonomi väcktes under studietiden. I dag hjälper hon fler att få en hållbar pension och privatekonomi som chef för individförsäljning och kundcenter på SPP.

6. Carl Fritjofsson
Ålder: 37
Bolag: Creandum

Silicon Valley-svensken som är "principal" på riskkapitalbolaget Creandum med investeringar i bolag som Spotify, Izettle och Vivino. Själv letar han efter bolag med skyhöga ambitioner.

7. Emilie Andersson
Ålder: 31
Bolag: Lysa

Jurist och medgrundare till robottjänsten som ska ge kunder placeringsråd till lägre avgifter än storbankerna. Bolaget startar med 20 miljoner i riskkapital och en av investerarna är Avanzas tidigare vd Nicklas Storåkers.

8. Ali Farahani
Ålder: 31
Bolag: EQT Partners

Är sedan ett år tillbaka director och investeringsrådgivare på EQT Partners. Efter sina år på Handelshögskolan i Stockholm har han även hunnit med att arbeta på Morgan Stanley i London.

9. Gabrielle Hagman
Ålder: 36
Bolag: Danske Invest

På Swedbank Robur tog hon tidigt plats i ledningsgruppen inom försäljning. Efter det blev hon vice president för Blackrock i Norden och basar nu för institutional clients & fund distribution på Danske Bank Asset Management.

10. Anna Svahn
Ålder: 25
Bolag: Laika Consulting/Feminvest

Hon har blivit en kvinnlig förebild på börsen, bland annat som projektledare för investerarnätverket Feminvest och serieentreprenören Isabella Löwengrips populära Economistagrupper på Facebook.

11. Tove Zander
Ålder: 28
Bolag: Unga Aktiesparare

Förra året blev hon utsedd till vd för Unga Aktiesparare som samlar tusentals unga aktieintresserade. Sedan dess har hon bland annat arbetat med att göra organisationen jämställd och lockat till sig fler unga tjejer.

12. Sandra Bourbon
Ålder: 32
Bolag: Framtidsfeministen/Centigo

Managementkonsulten som förgäves letade efter jämställda aktiefonder och startade Framtidsfeministen – en jämställd aktieportfölj. Där skrotar hon alla gubbstyrda bolag och vill verka för att locka fler kvinnor till börsen.

13. Alexander Berglund
Ålder: 26
Bolag: Bank of America Merrill Lynch

Ansvarar för aktieanalys av bland annat SCA, Stora Enso och UPM på Bank of America Merrill Lynch i London. Dessförinnan var han på svenska hedgefondförvaltaren Brummer & Partners.

14. Johan Ågren
Ålder: 27
Bolag: Ernström & Co

Har på mindre än fem år gått från att vara bagagearbetare på SAS till en stjärna bland Sveriges finansvalpar. Efter dubbelexamen på Handelshögskolan i Göteborg och ett år på Danske Banks investment banking-avdelning ansvarar han för vc-fonden Springfield.

15. Jimmy Renström
Ålder: 34
Bolag: Scania

CFO på Scania i Indien sedan mitten av 2017. Har tidigare erfarenhet som CFO för Scania i Hongkong, har arbetat med startupföretag samt varit senior management-konsult på flera multinationella bolag.

16. Indra Sharma
Ålder: 34
Bolag: EQT

Hon har en spännande karriär i bagaget, med allt från H&M till hajpade betaltjänstbolaget Bambora. I dag investerar hon i kommande unicorns åt Wallenbergarna och är observatör i preventivappen Natural Cycles styrelse.

17. Mårten Bernow
Ålder: 34
Bolag: Ratos

Utbildad på Handels för att sedan börja karriären på BCG. Nu har han gjort några av Ratos mest framgångsrika affärer de senaste åren. Är en av de yngsta medarbetarna någonsin som blivit innehavsansvarig.

18. Young Kim
Ålder: 32
Bolag: Triton

Efter studier på KTH hamnade hon i London för att arbeta på investmentbanken Credit Suisse. I dag är hon investment advisory professional på Triton och sitter även i styrelsen för Assemblin och Mehiläinen.

19. Johan Steen
Ålder: 38
Bolag: White & Case

Jurist som haft en stabil karriär på allt från firman Vinge till Altor Equity Partners och nu senast som delägare på White & Case. Han anses även vara en av de mest aktiva nordiska M&A-juristerna genom tiderna.

20. Markus Neuding
Bolag: 27
Ålder: ATS Finans

Lundajurist i grunden som numera är operativ chef på värdepappersbolaget med över 40 anställda och som omsätter över 100 miljoner. ATS Finans blev nyligen utnämnt till gasellföretag för andra året i rad.

21. Sara Bernow
Ålder: 34
Bolag: McKinsey

Delägare på managementbyrån McKinsey sedan slutet av 2017, där hon har arbetat i över tio år. Fokuserar på strategifrågor, corporate finance samt ägarfrågor för bolag och organisationer.

22. Carolin Runnquist
Ålder: 38
Bolag: PWC

Hon hjälper flera av landets största bolag med frågor som rör allt från IT-säkerhet och krishantering till penningtvätt och terroristfinansiering.

23. Sean Jacob Nordqvist
Ålder: 23
Bolag: Goldman Sachs

Före detta Handelsstudent som tog sitt pick och pack till London där han i dag jobbar på investmentbanken Goldman Sachs. Han har även tidigare erfarenhet från Söderberg & Partners.

24. Carl Johan Nordquist
Ålder: 34
Bolag: Hypoteket

Med backning från Schibsted har han, tillsammans med sin medgrundare, startat Hypoteket – ett bolag som vill revolutionera bolånemarknaden genom att ta över hela bolåneprocessen.

25. Adrian Westman
Ålder: 32
Bolag: Fogel & Partners
Kommunikationsspecialisten som har investerarna i fokus. Innan sin nuvarande tjänst har han styrt IR-kommunikationen på SBAB och Nordnet samt tagit succébolaget Evolution Gaming till börsen.

26. Emil Hedberg
Ålder: 35
Bolag: Hamilton Advokatbyrå

Efter knappt tio år som jurist på de främsta advokatbyråerna blev han 2016 delägare på advokatbyrån Hamilton. Där bygger han vidare sin expertis inom kapitalmarknad, publik M&A och bolagsrättslig rådgivning.

27. Katarina Strandberg
Ålder: 34
Bolag: 4finance

Jurist som tidigare har ägnat sig åt doktorandstudier vid Stockholms universitet samt varit private equity-branschens intresseorganisation SVCA:s bolagsjurist. I dag är hon chefsjurist med ansvar för finansbolaget 4finance svenska verksamhet.

LÄS MER: Hela listan - Sveriges 101 Supertalanger 2018


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST