Därför ska du köpa börsens bäst bevarade hemlighet

Stockholmsbörsens doldisbolag ska upp mer än 20 procent, enligt proffsen.

Affärsvärlden rekommenderar köp av norska Tomra, BTS och norska Arcus samt säljråd för KappAhl i den senaste utgåvan av tidningen.

Klädkedjan KappAhl har efter ett starkt räkenskapsår inlett det innevarande klart svagare. Tyvärr är det en trend som riskerar att bestå. Affärsvärlden ser mer risker än möjligheter i KappAhl och sänker rekommendationen ett snäpp från vänta till sälj.

Norska återvinningsföretaget Tomra kan se tillbaka på ett starkt fjolår. I år ser det ut som att framgångarna kan hålla i sig. Även om aktien handlas till p/e-tal för 25 i år och nästa år på 23, så talar det mesta för att aktien står högre om ett år än i dag, bedömer tidningen som upprepar sitt köpråd och sätter den nya riktkursen till 159 norska kronor.

Konsult- och utbildningsbolaget BTS är fortfarande lite av en doldis på Stockholmsbörsen, men historiken imponerar. BTS är ett stabilt tillväxtbolag med relativt ­modest värdering. Bolagets ökade fokus på förvärv bör ge stöd åt en fortsatt hög vinsttillväxt under de närmaste åren. Affärsvärlden ger köpråd och sätter riktkursen till 120 kronor om ett år.

Norska vin- och spritbolaget är efter ett sömnigt första år på Oslobörsen är Arcus ännu oupptäckt av de flesta. Bolagets defensiva vin- och spritkassaflöden har dock tiden på sin sida. Tidningen upprepar sitt köpråd för aktien och sätter en ny riktkurs på 65 norska kronor på ett års sikt.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. ”Du blir en bättre människa på berget” – möt entreprenörerna som kombinerar jobb med äventyr
  2. Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens
  3. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  4. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  5. Kalldusch för Handelsbankens anställda: Årets vinstdelning slopas helt
  1. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  2. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  3. Kalldusch för Handelsbankens anställda: Årets vinstdelning slopas helt
  4. Frankrikes rikaste rycker ut med miljarder till brandhärjade Notre-Dame
  5. Kraftiga kursrörelser i dagens rapportbolag – Avanza rasar 8%

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.