Fotograf: Flickr/Uniqlo

Bekräftat: Då slår Uniqlo upp portarna i Stockholm

Nu har klädkedjan bekräftat att en ny butik öppnar i Sverige. 

Som Veckans Affärer kunde avslöja redan i somras kommer nu den japanska klädkedjan Uniqlo till Sverige. Etableringen bekräftades av ett pressmeddelande under onsdagen.

Butiken väntas slå upp portarna till sin sprillans nya butik under hösten 2018.

"Vi är oerhört stolta och känner en stor ära inför vår lansering i Sverige under 2018, året som också innebär 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige", säger Tadashi Yanai, vd för det japanska moderbolaget Fast Retailing.

Igår kunde VA meddela att allt pekade på att den förta butiken skulle slå upp portarna i Sverigehuset, på Hamngatan i Stockholm – något som också bekräftades av klädkedjan.


"Vår introduktion på den svenska marknaden innebär också vår första etablering i Norden vilket stämmer väl överens med våra planer på fortsatt expansion i Europa. Sverige är en av världens mest innovativa nationer och är ett land som uppskattar såväl teknologi som design och är ledande inom modern livsstil. Jag hoppas att det svenska folket kommer att ta till sig vårt koncept LifeWear och göra det till sitt", tillägger Tadashi Yanai.

Butiken kommer bestå av fyra våningar med en yta på totalt 1,580 kvadratmeter.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST