Fotograf: RELX Group

Doldissvensken har nu en av Londonbörsens högsta vd-löner

RELX Groups vd Erik Engström brädar sina svenska kollegor.

Det är SvD Näringsliv som listar de bäst betalda brittiska börs-vd:arna – där en för många okänd svensk finns med i toppen. Uppmärksamma VA-läsare känner dock till att vi nyligen listade Erik Engström, vd för Londonbaserade analysfirman RELX Group, som en av de hetaste svenskarna utomlands.

Med en årslön på 117 miljoner intar han femteplatsen på topplistan över vd:arnas löneelit. Därmed brädar han kollegorna i Sverige med råge.

SvD rapporterar att Engströms lön är nästan 80 procent högre än Sveriges bäst betalda vd.

Han är utbildad på både Handels och Harvard och har suttit på ett flertal höga poster under karriären som inleddes på konsultfirman McKinsey. År 2009 tillträdde han som vd på Reed Elsevier, som i dag heter RELX Group och har verksamhet i 40 länder.

Överst på listan tronar Sir Martin Sorrell, vd för PR-jätten PR-WPP, som drog in motsvarande 778 miljoner kronor, skriver SvD.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.