Det råder just nu utbudsrally på bostadsmarknaden

Utbudet rusar på bostadsmarknaden.

Antalet bostadsrätter som var till salu på bostadssajten Hemnet var i december 63 procent högre än motsvarande månad föregående år. Utbudet av villor var 17 procent högre. Det visar statistik från Hemnet.

"Utbudet fortsätter att stiga jämfört med ett år tidigare. Det finns en hel del som talar för att det också kommer att vara ett fortsatt högt utbud i januari. Det höga utbudet har bidragit till att kyla av bostadsmarknaden under hösten och fortsätter utbudet att öka kan vi förvänta oss en fortsatt avvaktande marknad", säger Staffan Tell, talesperson på Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

Utbudsförändringen är betydligt större i Stockholms län. Där ökade utbudet av bostadsrätter med 75 procent och utbudet av villor ökade med 88 procent, jämfört med motsvarande månad 2016.

”December är en månad då det görs relativt lite bostadsaffärer vilket medför att den procentuella utbudsökningen blir stor”, säger Johan Vestberg till Dagens Industri.

Eftersom det är stora säsongsvariationer i utbudet av bostäder till försäljning är en jämförelse med motsvarande månad mest rättvisande.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA