4 sätt att landa drömjobbet – helt utan kontakter

Här är tipsen som kan hjälpa dig att landa drömjobbet.

Kontakter kan i vissa fall vara avgörande när det kommer till att få ett nytt jobb. Många rekryterare föredrar att anställa en person som blivit rekommenderad av någon annan. Det kan därför kännas lönlöst att ens försöka om du inte har ett brett kontaktnät eller känner rätt personer.

Business Insider har sammanfattat 4 tips för dig som vill landa drömjobbet - men saknar kontakter:

Skapa nya kontakter

Det är aldrig för sent att skapa nya kontakter. Har du någon idol, eller kanske bara en person som du känner till, som uppnått det du vill uppnå på det företaget du vill jobba? Hör av dig till dem! Ett kort och koncist email kan öppna många dörrar. Vet du inte vem du skulle kunna höra av dig till? Använd LinkedIn för att hitta alumner från ditt eget universitet eller potentiella framtida kollegor.

Använd det nätverk du har

Du behöver inte gå på företagsevent med stelt småprat och samla visitkort. Testa istället att lyfta luren och ringa en gammal kollega som precis landat ett nytt spännande jobb. Och se till att alla i din närhet vet att du söker jobb. Ditt nätverk är ofta större än du tror. Du kanske har en kusin vars kollega är god vän med en rekryterare på det företag du vill jobba på.

Gör din research

Lyckas du inte komma i kontakt med rätt person kan du istället göra gedigen research. Håll koll på vad som händer inom industrin och på pressreleaser från företaget. Har företaget en stor deal på gång? Nämn det i din jobbansökan. Ditt intresse och din kunskap kan räcka hela vägen till en intervju.

Sök jobbet ändå

Har allt annat misslyckats? Sök ändå. Kontakter kan få din ansökan att sticka ut eller ge dig en intervju, men garanterar inte att du faktiskt får jobbet. Anser du dig ha en relevant bakgrund med rätt erfarenheter och en positiv attityd kan det lika väl vara du som landar jobbet i slutänden ändå.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Ericssons aktie rusar på positiv rapport: ”Strategin biter”
  2. Tesla-aktien tappar – efter Elon Musks ‘pedofil’-tweet
  3. Efter ’pedofil’-tweeten: Nu ber Elon Musk om ursäkt för kommentar om grottdykare
  4. Gardell gör miljardklipp efter Ericssons starka rapport
  5. AR-bolagets aktie rusar på börsen när Spiltan gör intåg
  1. ’Genvägen’ till att bli mångmiljonär – franchisetagare för 7-Eleven, Pressbyrån och Burger King
  2. ”Vi står inför en revolution – gigekonomin är här för att stanna”
  3. Storvinnaren på Avanzas ras: ”Kan rasa ytterligare 70 procent”
  4. På bara 3 år har Kylie Jenner byggt en förmögenhet på 900 miljoner dollar – snart är 20-åringen världens yngsta ’self-made’ dollarmiljardär
  5. Nu väntar nya rekordböter från EU för Googles Android-system

För dig som prenumerant