Fotograf: Brian Powers

Tim Cook fick just en saftig löneökning – med över 100 miljoner kronor

Det går bra för Apple-chefen.

Apples vd Tim Cook har fått sin ersättning höjd med 47 procent under det senaste räkenskapsåret som avslutades i september. Det framgår av inskickade dokument, skriver The Telegraph.

Totalt fick Apple-chefen nästan 13 miljoner dollar, motsvarande 107 miljoner kronor, i ersättning. Majoriteten av det beloppet var kopplat till en bonus på 9,3 miljoner dollar. Resten var i form av vanlig lön och återstående kompensation.

Apple har tidigare under året också offentliggjort en tilldelning av Apple-aktier till Tim Cook värda 89,2 miljoner dollar.

Jämfört med 2016 fick Tim Cook en betydligt högre bonus och Apple sade att det berodde på att bolaget överträffade sina finansiella mål för året. Bonusen för 2016 var på 5,4 miljoner dollar.

Apple har under 2017 återigen börjat uppvisa högre försäljning och vinst efter att 2016 varit ett år där båda kategorierna minskat.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.