Apple bekräftar: Gör medvetet äldre Iphones långsamma

Nu avslöjar Apple det som så många haft på känn.

Det har länge spekulerats på nätet kring Apple och huruvida de med avsikt sänker prestandan på sina äldre modeller som ett knep att få kunderna att köpa de senaste versionerna. Nu bekräftar Apple ryktena att de gör sina äldre enheter långsammare, skriver Di Digital.

Det är i Techcrunch som Apple delar med sig av anledningarna bakom justeringen, som ska bero på ett batteriproblem:

"Litiumjon-batterier blir mindre kapabla att tillhandahålla topprestanda i kyla, när batterinivån är låg, och när de åldras, vilket kan resultera i att enheten oväntat stängs ned för att skydda de elektroniska komponenterna", skriver Apple.

Enligt Apple ska det alltså inte handla om att locka kunder att köpa nya mobiler utan snarare att skydda de äldre enheterna.

The Verge ställer sig kritiska till Apples förklaring och menar att de istället hade kunnat lösa problemet genom att använda ett större batteri eller göra det enklare att byta batteriet.

"Men det lyfter också ett enormt problem med Iphone: den här produkten som kostar 700 till 1000 dollar, som den är designad, klarar inte att fungera på topp efter bara ett års användande. Det borde vara oacceptabelt", skriver sajten.

Apple har hittills uppdaterat Iphone 6, Iphone 6s, Iphone SE och Iphone 7 med IOS 11.2 med funktionen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST