De 10 hetaste nya jobbtitlarna 2018

Virtual Branding Manager, Urban Farmer och #metoo Consultant. Det är några av 2018 års hetaste jobbtitlar.

 

”2017 var året då mänskligt beteende var i fokus. Allt från internationella ledare till höstens omvälvande #metoo. Samtidigt tar digitaliseringen allt större plats och robotar blir våra nya kollegor. Det är en omvälvande tid och därför är det inte förvånande att vi också ser att roller som handlar om att vara i naturen och bruka jord är med på 2018 års lista,” säger Christina Hammer, Founding Partner på Hammer & Hanborg som för VA.se:s räkning sammanställt 2018 års hetaste jobbtitlar.

Det är en lista där de senaste tekniska innovationerna, gröna trender och humanitet möts.

 

Här är hela listan med jobben som kan bli allra hetast 2018:

#metoo Consultant
Värderingar i alla ära men de kommer inte långt när beteendena inte hänger med. En specialiserad roll för att göra organisationer och världen lite bättre.

AI HR Manager
När artificiell intelligens är en del av vår vardag behövs en dedikerad roll för att säkerställa att även denna intelligens får utrymme i organisationen.

Urban Farmer
I en allt mer urbaniserad och digitaliserad värld är det jorden vi söker oss till. Att hitta nya platser och sätt att bruka jorden men också för att jorda oss själva.

Strategic Wizard
När det går snabbt är det viktigt att ha en strateg som är kreativ och som dessutom kan trolla med knäna. 

Focus Master
För de som inte vill meditera men vill hitta fokus kommer denna roll var en gåva för att använda andra sätt att skärma av, balansera och centrera sig.

Hologram Operator
Den tredimensionella världen blir allt mer verklig. Artister kan återuppstå på scener och helt nya upplevelser kan skapas, den här rollen är gränssnittet där fiktion möter IRL (in real life).

Outdoor Office Developer
Behövs kontor när det som krävs i arbetet kan bäras med i en telefon? Men hur skapa en struktur och organisation när alla sitter utspridda? Det får den här rollen ansvar för att ordna!

Zero Impact Analyst
Sätten att arbeta med miljöfrågor kommer få allt större utrymme och att sträva efter minimal påverkan är en självklar utveckling.

Virtual Branding Manager
Virtual reality, Augmentet reality och alla andra tidigare overkliga verkligheter är nutidens marknadsföringsplattform. Denna roll är experten på möjligheter i den virtuella världen som till exempel billboardreklam i en VR-värld.

Mood Manager
Vi behöver hålla motivationen och humöret uppe i en värld som ständigt förändras. Att snabbt se hur någon mår och lika snabbt komma med rätt lösningar är nyckeln i den här rollen.

Källa: Frågan om vilka roller som kommer vara hetast 2018 ställdes till Hammer & Hanborgs nätverk december 2017. 

 

 

 

 

 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST