Fotograf: Gage Skidmore/Flickr

Trump ljög om sin svenska bakgrund

Presidenten ska ha hittat på att han har svenska rötter.

Det är inte bara Donald Trump som ska ha dragit en och annan lögn om sitt ursprung. Det verkar nämligen som att hela familjen har hakat på samma påhitt under flera generationer, enligt Business Insider Nordic.

I Donald Trumps gamla bok från 1987, "The Art of the Deal", hävdar presidenten att hans far, Frederick Trump, utvandrade från Sverige som barn. Det har dock visat sig vara en ren lögn, menar Henry Hurt och Gwenda Blair som har skrivit böckerna "The Trumps: Three Generations That Built An Empire" och "The lost tycoon".

Författarnas research visar att Donald Trumps far drog till med lögnen under 1900-talets mitt eftersom han inte ansåg att det riktiga ursprunget, som var tyskt, var speciellt passande.

"På 1940-talet ville folk, speciellt de i fastighetsbranschen i New York, inte höra att någon var tysk", säger Gwenda Blair till Inside Edition.

Henry Hurt menar också att anledningen till att lögnen levde vidare var för att Frederick Trump ville undvika att uppröra de judiska hyresgästerna i Trump Real Estate.

Sanningen ska vara att Donald Trumps farföräldrar kom till Amerika från den tyska staden Kallstadt 1905 och att hans morföräldrar ska ha skotskt ursprung.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA