Här är Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

Veckans lista över bolagen med starkast teknisk trend är här.

1.  Lifco AB.
Lifco AB. ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 307 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien testar stödet vid ca 288 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 288 kronor utlöser en säljsignal. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  NKT A/S
En närmast horisontell trend är bruten uppåt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 277. Ger signal om vidare uppgång till 307 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 280 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 280 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Bang & Olufsen AS
Bang & Olufsen AS ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 135 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Hansa Medical AB
Hansa Medical AB har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Etablerad notering över 223 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien närmar sig motståndet vid ca 240 kronor, vilket kan ge en reaktion nedåt. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Nel ASA
Nel ASA ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 2.98. Ger signal om vidare uppgång till 3.34 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 2.94 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Topdanmark
Topdanmark ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 260 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 260 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Aker Solutions ASA
Aker Solutions ASA har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 43.17 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien testar stödet vid ca 41.00 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  MTG B
MTG B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 322. Ger signal om vidare uppgång till 363 eller mer. Aktien har stöd vid ca 300 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Millicom International Cellular
Millicom International Cellular visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 530. Ger signal om vidare uppgång till 583 eller mer. Aktien har brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 522 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.52. Ger signal om vidare uppgång till 60.31 eller mer. Aktien har stöd vid ca 51.00 kroner. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.