Anställda på Tesla-fabriken: Model X håller inte måttet

9 av 10 bilar är defekta.

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla slarvar i produktionen av sina bilar, vittnar flera tidigare anställda på bolaget om.

Enligt dem är det vanligt att bilarna efter färdig produktion direkt måste genomgå reparationer innan leverans till kunden. 

Baserat på Teslas egna interna uppföljningssystem har över 90 procent av Model S och Model X funnits lida av kvalitetsfel. Värt att tillägga är att systemet implementerades så sent som i oktober.

Tesla själva har sagt att den egna processen för kvalitetskontroller är ovanligt rigorös, vilket innebär att den allra minsta felaktigheten blir upptäckt och måste korrigeras. Däremot ville man till nyhetsbyrån Reuters inte uppge hur stor andel av bilarna som uppvisar defekter efter montering.

Toyota som är världens mest effektiva biltillverkare har eftermonteringsfel på mindre än tio procent av bilarna, enligt industrikällor.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.