3 aktier som ska upp

Här är aktierna som väntas stiga och sjunka.

Den 1 december är det återigen dags för en uppdatering av OMX Stockholm Benchmark – ett index som innehåller några av de största och mest populära aktierna på Nasdaq Stockholm.

Än är det inte försent att göra några klipp inför uppdateringen. Även om den görs först på fredag är listan med aktier som kommer in och åker ut redan offentlig sedan ett par veckor tillbaka, enligt Dagens Industri.

"Det är inte försent än. Det här är en snäll form av insiderhandel", säger Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg till DiTV.

Det finns alltså ett gyllene tillfälle att göra sig ett riktigt klipp.

"Ett antal småbolag som ska in i indexet kan få lite extra skjuts. Det är Cellavision, Evolution Gaming, Catena Media som varit hyggligt populära aktier tidigare men haft en liten dipp på sistone", säger Jonas Olavi.

Han menar även att det blir ett säljtryck på aktierna som åker ut eftersom de inte behöver hänga kvar i portföljer som följer index. Mekonomen, Saab och Skistar är bland de aktier som åker ut, enligt Jonas Olavi.

Här följer en lista på aktier som kommer in och ska ut ur SBX på fredag:

Nya aktier som ska in
Ahlsell
Biotage
Cellavision
Catena Media
Evolution Gaming
Karo Pharma
Klövern B
Medicover B
SAS

Aktier som åker ut
Ambea D
Carnegie
Mekonomen
Saab B
SkiStar B


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.