Fotograf: Adam Wrafter/SvD/TT

Klarna släppte just en färsk rapport – och det går galet bra

Nya siffror från Klarna.

När Klarna släppte sin rapport för de två första kvartalen 2017 var det kanonsiffror för svenska fintechbolaget.

Omsättningen ökade 21 procent, men resultatet rusade med 138 procent. Under året som gått har Klarna fått sin efterlängtade banklicens, och ska nu satsa på att röra om i banksektorn.

Nu, efter tre kvartal 2017, har omsättningen ökat med 24 procent till 3,16 miljarder kronor. Och vinsten rusar fortfarande: Rörelseresultatet ökar till 488 miljoner kronor. Resultatet efter skatt landar på 349 miljoner kronor, en ökning på 75 procent. Det rapporterar Breakit.

”Det Amazon är inom retail, det ska Klarna bli inom retail banking” sade Siemiatkowski i samband med att han nyligen blev invald till SUP46 Hall of Fame.

Klarnas omsättning har växt med 30 procent bara under tredje kvartalet 2017, jämfört med föregående år.

”Nya regleringar sätter de rätta förutsättningarna för förstörelsen av den industrin men det behövs en Ryanair som följer med. Vi vill vara den aktören”, har Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski sagt till Financial Times.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.