Här är Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

Veckans lista över bolagen med starkast teknisk trend är här.

1.  Hansa Medical AB
Hansa Medical AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en omvänd huvudskuldra-formation. Etablerad notering över 223 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien har stöd vid ca 130 kronor och motstånd vid ca 240 kronor. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Copperstone Resources AB 
Copperstone Resources AB ser. B ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien testar stödet vid ca 2.00 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Kinnevik B
Kinnevik B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien testar stödet vid ca 266 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 266 kronor utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Bang & Olufsen AS
Bang & Olufsen AS ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 135 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 135 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  SSAB A
SSAB A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 38.60 och motståndet på 42.91. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 40.00 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen ligger emellertid nära taket i trendkanalen nu, vilket kan ge en reaktion ned. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.52. Ger signal om vidare uppgång till 60.31 eller mer. Aktien har stöd vid ca 51.00 kroner. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Lifco AB
Lifco AB. ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 307 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid ca 287 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Balder B
Balder B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Aktien testar stödet vid ca 213 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Ahlstrom-Munksjo Oyj
Ahlstrom-Munksjo Oyj ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien testar stödet vid ca 19.00 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 19.00 euro utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Outotec Oyj
Outotec Oyj har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Aktien testar stödet vid ca 6.60 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 6.60 euro utlöser en säljsignal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Läs mer finansnyheter på VA Finans.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA