Fotograf: Martin Petersson

Löwengrip avslöjade just en miljardnyhet

Löwengrip avslöjade just något stort.

Isabella Löwengrip gick tidigt in som delägare i preventivappen Natural Cycles, som grundades för tre år sedan av paret Elina Berglund Scherwitzl och Raoul Scherwitzl.

Nu avslöjar hon i ett blogginlägg att Natural Cycles har sprängt miljardvallen.

”Natural Cycles startades för tre år sedan… och vet ni vad bolaget är värderat till på så få år? Över en miljard! Det är en resa väldigt få bolag i världen har gjort på kort tid.”

Natural Cycles tog nyligen in 250 miljoner kronor med EQT Ventures som huvudinvesterare.

Placeringen i Natural Cycles kommer samtidigt som bolaget nyligen fått in sin produkt i Apotekets sortiment. Under våren var företaget också nära lönsamhet men då tillväxt ligger i fortsatt fokus har man behövt nya externa investerare.

”Om jag kommer att sälja av mina aktier? Nix, jag ser fram emot att vara med på resan i många år till” skriver Löwengrip och avslutar:

”Jag tror verkligen på produkten och teamet. Jag brinner för att göra skillnad och att få gå in på marknader där p-piller inte är tillåtna av religösa skäl och vi istället kan erbjuda en app och termometer kommer göra skillnad för tusentals kvinnor. Det är något vi redan gör och fortsätter med.””Vårt mål är att bli en global ledare inom digitala preventivmedel. Då är det väldigt viktigt att sätta ned foten på viktiga marknader som USA, Europa och resten av världen. För det krävs det ganska mycket finansiering”, säger Elina Berglund, medgrundare och teknikchef på Natural Cycles.

Vid sidan av EQT Ventures deltar även de befintliga ägarna Sunstone Capital, E Ventures och Bonnier Growth Media i rundan.

Natural Cycles fertilitets-app lanserades 2014 och används av 500 000 användare. Hur många som är aktiva framgår inte. Finansiellt omsatte företaget 18 miljoner kronor förra året och tror sig kunna överträffa den siffran i år.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.