Shoppingfenomenet slår alla rekord – nu kommer det till Sverige

Shoppingfenomenet Singles Day slår alla rekord - och imorgon landar det i Sverige.

11 november är det dags för Singles Day igen – shoppingfenomenet från Kina som slår alla rekord. Och nu har konceptet kommit till Sverige.

Det startade som en studentploj vid universitetet i Nanjing 1993. Som en reaktion mot alla hjärtans dag – som ju handlar om att vara ett par – valde de datumet som bara består av ettor för att singellivet på.

År 2009 tog Jack Ma och hans e-handelsimperium Ali Baba över och varumärkesskyddade namnet Singles Day. Första året såldes för 50 miljoner yuan eller 7 miljoner dollar. Fem år senare var siffran uppe i 9,3 miljarder dollar.

Svenska elektronikkedjan Elgiganten satsar stort på Singles Day i hela Norden och erbjuder kampanjpriser. De har även lanserat en reklamkampanj där influencern Fat Jewish dejtar en fritös.De nordiska e-handlarna Sportamore, Lyko and Copacanda var bland de första i Norden med konceptet för två år sedan, med det stora genombrottet har än så länge uteblivit, skriver Business Insider Nordic.

”Singles Day har inte funnits på den svenska marknaden tidigare, i år är första gången vi kör. Vår bedömning är att det kommer att bli lika stort som Black Friday” säger Jessica Wallin på Elgiganten till Expressen.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant