George Clooney sålde just sitt tequila-bolag för över 8 miljarder – som han grundade av misstag

Clooney har blivit entreprenör... och det går riktigt bra.

Den brittiska dryckesjätten Diageo har nu förvärvat USA:s snabbast växande tequilaföretag, Casamigos.

Bakom Casamigos står skådespelaren George Clooney med samarbetspartners. Men det var aldrig tänkt att bli ett succébolag; de startade verksamheten för fyra år sedan med ett begränsat sortiment till släkt och vänner.

För att att få fortsatt tillstånd att tillverka tequila var de dock tvungna att börja sälja till allmänheten – och det tog rejäl fart.

"Om någon frågat oss för fyra år sedan om vi skulle äga ett företag värt en miljard dollar tror jag inte att någon av oss hade svarat ja", uppger Clooney till CNBC.

Köpeskillingen landade på en miljard dollar, bestående av 700 miljoner dollar i förskottsbetalning och ytterligare 300 miljoner dollar som ska betalas ut över tio år baserat på prestation. Det innebär att bolaget säljs för upp till 1 miljard dollar, motsvarande över 8 miljarder kronor.

Och Clooney kan nu trappa ned på skådespeleriet; de senaste filmerna han medverkade i kom ut 2016.

”Jag brukade betalade räkningarna genom att vara skådespelare, men jag har sålt ett tequila-bolag för en miljard jävla dollar. Jag behöver inte pengarna”, säger Clooney till The Sunday Times.

Förutom entreprenörskap har Clooney lagt sin tid på att regissera filmer samt politisk engagemang och välgörenhet, skriver Business Insider Nordic.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST