Första intrycket: ”Iphone X är inte värt pengarna”

Första intrycket av iPhone X är inte överväldigande, skriver Oliver Pechter.

Under fredagen släpptes iPhone X i butik i Sverige, och de första förhandsbeställningarna har levererats.

Jag ställer mig utanför Telias butik på Kungsgatan i Stockholm där en ganska imponerande mängd människor står och köar under fredagsmorgonen – de första kom tydligen dit redan kvällen innan.

Det är uppenbart att iPhone X är Apple-produkten folk har gått och väntat på under hösten; intresset för iPhone 8-lanseringen var betydligt svalare, berättar Telias PR- och pressansvarige på plats.


Mario José Sanchef/AP

”Det finns mycket kvar att utvärdera; hur bra Face ID funkar över en längre tid, batteritiden, kameraprestandan bland annat – men så här långt känns det som att iPhone X är värd det höga priset”, skriver techskribenten Steve Kovach i Business Insider Nordic, efter att ha tillbringat ett dygn med telefonen.

Jag är inte riktigt lika imponerad.Vi går in i butiken och börjar leka med ett demo-exemplar av iPhone X. Den breda skärmen är förvisso trevlig och premium-känslan finns där – men min spontana reaktion är en gnagande känsla av att det här inte är värt pengarna.

För prislappen på 11 495 kronor och uppåt får du… en iPhone. Ja, Face ID är en cool funktion, men i övrigt känns iPhone X vid en första anblick inte så väsensskild från iPhone 8, 7 eller till och med 6.


Apple Press

En fullständig utvärdering kräver naturligtvis längre spenderad tid med telefonen, för att kunna utvärdera bland annat prestanda och batteritid. Men det första intrycket är inte överväldigande.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST