Fotograf: Bambora press

Hans okända techsuccé är på väg att bli nästa Klarna – säljer för miljarder och bara fortsätter öka

Här är Sveriges nästa stora fintechsuccé.

Johan Tjärnberg håller i det tysta på att bygga en fintechsuccé av Klarnas kaliber; under 2016 ökade hans betalbolag Bambora med 20 procent och omsatte 2 miljarder.

”I år kommer försäljningen öka ännu mer, uppemot 30 procent och vi har varit lönsamma sedan start”, sade Johan Tjärnberg till Breakit i våras.

Bambora är en plattform som samlar hundratals betaltjänster, och finns på 65 marknader idag.

De har just gått in i ett strategiskt samarbete med kredithanteringsleverantören Lindorff för att erbjuda enklare sätt att ta betalt med faktura.

"Bambora är precis som vi fokuserade på att förenkla betalningar vilket gör att vi förstår varandra bra och kan utveckla bättre och smartare lösningar både för handlarna och slutkonsumenten" säger Erika Rönnquist Hoh, Sverigechef Lindorff, i ett pressmeddelande.
 
Under 2017 utökar Bambora sin verksamhet i Nordamerika där antalet anslutna handlare ska stiga med 10 000 i år. Det ska bidra till en försäljningsökning för koncernen med 30 procent till 260 miljoner euro i år, uppger Johan Tjärnberg för Bloomberg News.

Riskkapitalbolaget Nordic Capital sålde i somras Bambora till franska betalaktören Ingenico Group för cirka 14,3 miljarder kronor. Ingenico Group är noterat på franska börsen och levererar, precis som Bambora, betallösningar för fysiska butiker, onlinehandel och mobil. 

Antalet handlare som använder Bamboras tjänster uppgår till 100 000, varav 30 000 i USA och Kanada. Bolaget bildades genom en sammanslagning av betalbolagen Euroline, KeyCorp, Samport, MPS, DK Online och ePay, vilka samtliga förvärvades av Nordic Capital mellan maj 2014 och april 2015.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.