Fotograf: Evan Vucci

Chefen åtalas – Trump har panik

Trump-chefen åtalas för rysskontakter, och det skapar panik i Vita huset.

Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort är den första som åtalas efter den utredning som specialåklagaren Robert Mueller genomfört rörande Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet.

Paul Manafort och hans tidigare medarbetare Rick Gates åtalas på 12 punkter som gäller bland annat penningtvätt, konspiration mot USA och falska uttalanden. Det skriver justitiedepartementet på måndagen. Sju av punkterna gäller utländska bankkonton som Manafort och Rick Gates underlåtit att lämna information om.

Paul Manafort överlämnade sig själv till FBI på måndagsmorgonen.

Och nu är det panik i Vita huset, enligt källor till Washington Post.

”Snaran dras åt, alla har panik” säger en källa inom republikanska partiet. Intervjuer med källor nära Trump målar upp en bild av hur presidenten är rasande, samt sitter på övervåningen i Vita huset och kollar på tv.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.