Fotograf: Sergei Beilin/Twitter, Pixabay

Stjärnkodaren utvisas från Sverige på grund av misstag – ”reglerna är skit”

Ännu en stjärnkodare blir utvisad från Sverige.

Systemutvecklare Sergei Beilin har efter utvisningsbeskedet från Migrationsverket nu fyra veckor på sig att lämna landet – tillsammans med sin fru och 5-åriga dotter.

Och det hela beror på ett misstag från en tidigare arbetsgivare, som missade att betala in sjukförsäkring under 2014 i samband med en ansökan om förlängt arbetstillstånd, rapporterar Breakit.

”I april är det fyra år sedan vi kom till Sverige och då skulle vi uppfylla kraven för permanent uppehållstillstånd. Det var då livet skulle börja på riktigt”, säger Sergei Beilin till Breakit.

Han uppger att han kommer överklaga Migrationsverkets beslut, men har inget hopp om att det kommer ändra utgången.

”Vi behöver utvecklare och ingenjörer i Sverige, vi måste importera dem istället för att utvisa dem. Vi som jobbar inom hi-tech förstärker Sveriges konkurrenskraft långsiktig. Vem tar ansvar för ekonomin? Migrationsverket har rätt men reglerna är skit och det måste ändras.”

Dinesh Nayar är vd för Fyndiq där Sergei Beilin jobbar idag.

”Man blir rent ut sagt förbannad som svensk, företagsledare och medmänniska… Det måste till en förändring snabbt. För oss som lever i den här vardagen känns det som mycket prat och lite konkret verkstad”, kommenterar han situationen.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.