Fotograf: Oscar Properties Press

Säljras för lyxbyggaren i Sverige – stoppar nya projekt

Svenska lyxbyggaren väljer nu att inte dra igång nya projekt.

Fastighetsbolaget Oscar Properties rapporterar minskat rörelseresultat. Lyxbyggaren ökar dock i omsättning under tredje kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan.

Men antalet sålda bostäder har rasat till 22, jämfört med 71 motsvarande period 2017 – och antalet produktionsstarter var noll.

”Som många andra verksamma i bostadsutvecklingssektorn konstaterar vi att marknaden varit mycket gynnsam i flera år, men att vi nu ser en mer avvaktande hållning”, skriver Oscar Engelbert i rapporten, enligt Di.

Och den skakiga marknaden innebär att Oscar Properties nu väljer att inte påbörja produktion på vissa projekt.

Oscar Properties har nu över 150 lägenheter till salu för ett sammanlagt värde på nära 1,5 miljarder kronor, enligt SvD Näringsliv.

Och Oscar Properties är inte de enda som har det svårsålt just nu när det kommer till lyxbostäder.

Försäljningen av bostadsrätterna i lyxbygget Karlbergsvägen 77 skulle sparkas igång den 17 oktober. Nu har statusen ändrats och bolaget meddelar att bostadsrättsprojektet, vars preferensaktie handlas på First North-listan, kommer skjuta upp försäljningen till efter årsskiftet.

"Det finns ett extremt starkt intresse för projektet, men vi märker av en generell osäkerhet på marknaden" säger vd:n Jens Rastad till Dagens Industri.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST