Fotograf: Marcio Jose Sanchez

Iphone X sålde slut – på 30 minuter

Den skyhöga prislappen har inte skrämt bort Apple-kunderna.

De initiala volymerna av Apples nya flaggskeppstelefon iPhone X tog slut inom bara några minuter när förbokningarna drog igång på fredagen. Efterfrågan kombinerat med ett begränsat utbud har gjort att den uppskattade leveranstiden snabbt ökat till 4-5 veckor för samtliga modeller, skriver AppleInsider.

Inför lanseringen har analytiker varnat för att utbudet av telefoner skulle bli begränsat. KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo har talat om 2-3 miljoner enheter som Apple fått fram lagom till lanseringen. Det kan jämföras med de 10 miljoner enheter som såldes av iPhone 6 under lanseringshelgen för två år sedan.

Det har flitigt rapporterats i media på sistone att Apple haft produktionsproblem när det gäller iPhone X. Ming-Chi Kuo förväntar sig att Apple kommer kunna leverera 25-30 miljoner enheter under det fjärde kvartalet medan uppgifter till Nikkei pekar på låga 20 miljoner fram till årsskiftet.

Oavsett är det tydligt att Apple inte lyckas producera tillräckligt med enheter för att snabbt möta efterfrågan, konstaterar AppleInsider.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST