Fotograf: Jonas Ekströmer/TT

Timell skrotad från TV4 – kan plocka ut miljoner

Trots anklagelserna - Timell kan plocka hem rejäla pengar efter att hans program skrotats från TV4-tablån.

Samtliga av Martin Timells program som skulle sändas i TV4 har nu ställts in. TV4:s vd Casten Almqvist säger i Nyhetsmorgon under lördagen att Martin Timell förmodligen inte kommer synas i kanalen igen.

Men Timells kontrakt sträcker sig fortfarande till 2020, och det garanterar en årlig summa pengar oavsett om Timell arbetar eller inte, skriver Expressen.

”Det är en teknisk eller ekonomisk fråga, och för mig är det här mycket större än ekonomi just nu, det handlar om att gå till botten med vad som kan vara ett beteende, men som förhoppningsvis är ett enskilt undantag” säger Casten Almqvist i Nyhetsmorgon.

Timell gjorde en vinst på 3,1 miljoner för 2016. Om han bedöms ej bryta mot lagen måste TV4 köpa ut honom från kontraktet, enligt Expressen som menar att det skulle röra sig om en ”miljonaffär”.

Samtidigt kommer Timell gå miste om de pengar som utgör den rörliga delen av kontraktet – och TV4 tappar miljoner på att Äntligen hemma lyfts ut tv-tablån.

”Det är rätt många miljoner… Sen naturligtvis de förlorade reklamintäkterna som programmet genererar. Nu kommer det ju i och för sig ersättas av andra program. Men att det handlar om åtskilliga miljoner är helt klart” säger Mats Örbrink, som tidigare suttit på flera chefsbefattningar på TV4, till Expressen.

”Det var det enda logiska beslutet att plocka ut programmet och inte tänka på pengar, men det blir dyrt. Det har varit en kassako.”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST