Fotograf: Polestar Press

Volvo visade just upp sin nya Tesla-dödare

Här är Volvo Cars nya elbil.

Volvo Cars avslöjade i somras att deras dotterbolag Polestar ska börja utveckla elbilar med högprestanda – samt att designchefen Thomas Ingenlath och informationschefen Jonathan Goodman lämnar Volvo för att ta över det nya elbilsmärket.

Thomas Ingenlath blir vd och Jonathan Goodman ska driva verksamheten som Chief Operating Officer (CCO).Nu visas konceptversionen av den första nya elbilen, med titeln Polestar 1, upp på bilsalongen i Shanghai.

Thomas Ingenlath säger till SR att målet är en produktion av 80 000 bilar på sikt. Antalet anställda på Polestar är nu över 110, jämfört med 15 personer för två år sedan, skriver SvD Näringsliv.

Samtidigt ska Volvo Cars också lansera två egna elbilsmodeller 2019.Volvo, som köpte bolaget sommaren 2015, beskriver Polestar som "ett nytt separat elektrifierat högprestanda-bilmärke" – vilket troligtvis innebär att en ny Tesla-utmanare är på väg mot marknaden.

Polestar 1 är en hybrid-coupé med 600 i hästkrafter. Räckvidden är på 150 kilometer vilket är den längsta helelektriska räckvidden av samtliga hybrider på marknaden. Fordonet kommer att börja rulla av produktionslinan i mitten av 2019, uppger Volvo Car i ett pressmeddelande.

”Polestar 1 är den första bilen som bär Polestar på huven. En vacker GT-vagn med fantastisk teknik paketerad inom sig – en stark start för vårt nya Polestar-varumärke. Alla framtida bilar från Polestar kommer att ha en helt elektrisk drivlina, något som levererar på vår varumärkesvision om att vara det nya fristående elektriska prestandamärket”, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.I ett separat pressmeddelande meddelar Volvo Car att bolaget med sin ägare Geely avser att tillsammans investera fem miljarder yuan, motsvarande 6,2 miljarder kronor, i Polestars produkt, varumärke och industriella utveckling.

En del av pengarna kommer att gå till bland annat inrättandet av en ny modern fabrik i Chengdu i Kina.
Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Tipset: Dags att köpa kvalitetsbolaget som rasat 30% på ett år
  2. Så blev han Europas rikaste man – lyx, intriger och fientliga övertaganden
  3. Teslas aktie är på väg mot kollaps, enligt Goldman Sachs och JP Morgan
  4. Ren luft håller på att bli sällsynt lyxvara: Nu andas bara 5 procent av jordens befolkning in det
  5. Bli din egen boss! Träna upp dolda superkraften du bär inom dig
  1. Simon Blecher avslöjar: Så här ser min privata portfölj ut
  2. Kronan har fallit till lägsta nivån på nio år – nu befarar Nordea ytterligare nedgång
  3. Ericssons vändning tar analytikerna på sängen – aktien tokrusar
  4. H&M-arvingen har i tysthet dumpat miljoner aktier i bolaget
  5. Legendariska investeraren George Soros spekulation mot Norwegian slutade i katastrof: Förlorade 40% - på bara en dag

SENASTE MAGASINET: