Skräckscenariot för H&M: Aktien ska ned över 30% - enligt storbanken

Det ser dystert ut för H&M också framöver enligt amerikanska storbanken.

Amerikanska investmentbanken Morgan Stanley ser ingen ljusning för börsens slagpåse H&M. Kursen ska ned ytterligare drygt 30 procent. Det framgår av en ny analys där negativa rekommendationen undervikt upprepas och riktkursen sätts till 150 kr.

Banken konstaterar att kursen återhämtat sig något, upp 10 procent senaste fem veckorna, men den ligger alltjämt ned 14 procent sedan årsskiftet. Enligt Morgan Stanley tar marknaden fasta på att valutavinden vänder till H&M:s fördel. Men enligt analytikern överskattas valutaeffekterna.

Följ H&M:s aktiekurs i realtid på VA Finans.

"Till skillnad från Inditex (som är väldigt valutakänslig), köper och säljer H&M i samma valuta som de flesta andra i sektorn. Så en valuta- medvind/motvind tenderar att vara samma för marknaden och därför konkurreras bort", står det i analysen.

Trots aktiens kräftgång tycker Morgan Stanleys analytiker att den ser dyr ut. Aktien värderas till mer än 20 gånger den förväntade vinsten, enligt analysen. Den negativa trenden för vinsten väntas fortsätta de närmaste åren. Enligt bankens uträkning kan vinsten vara hela 60 procent lägre år 2020 jämfört med historiska toppnoteringar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST