Skräckscenariot för H&M: Aktien ska ned över 30% - enligt storbanken

Det ser dystert ut för H&M också framöver enligt amerikanska storbanken.

Amerikanska investmentbanken Morgan Stanley ser ingen ljusning för börsens slagpåse H&M. Kursen ska ned ytterligare drygt 30 procent. Det framgår av en ny analys där negativa rekommendationen undervikt upprepas och riktkursen sätts till 150 kr.

Banken konstaterar att kursen återhämtat sig något, upp 10 procent senaste fem veckorna, men den ligger alltjämt ned 14 procent sedan årsskiftet. Enligt Morgan Stanley tar marknaden fasta på att valutavinden vänder till H&M:s fördel. Men enligt analytikern överskattas valutaeffekterna.

Följ H&M:s aktiekurs i realtid på VA Finans.

"Till skillnad från Inditex (som är väldigt valutakänslig), köper och säljer H&M i samma valuta som de flesta andra i sektorn. Så en valuta- medvind/motvind tenderar att vara samma för marknaden och därför konkurreras bort", står det i analysen.

Trots aktiens kräftgång tycker Morgan Stanleys analytiker att den ser dyr ut. Aktien värderas till mer än 20 gånger den förväntade vinsten, enligt analysen. Den negativa trenden för vinsten väntas fortsätta de närmaste åren. Enligt bankens uträkning kan vinsten vara hela 60 procent lägre år 2020 jämfört med historiska toppnoteringar.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Proffsen tror på kursuppgångar i år: "Farligt att tänka att börsen toppat"
  2. Tipset: Fyndläge i Nordea efter kursraset – ”maffig direktavkastning”
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Ny konkurs på fastighetsplattformen Tessin
  5. Pewdiepies följarskara ökar med 700% i fajten mot indiska utmanaren
  1. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  2. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  3. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  4. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant