Fotograf: Volvo Trucks/Youtube

Här är Sveriges 641 Superföretag 2017

Här är Sveriges 641 superföretag 2017 - hela listan.

I år kvalar 641 svenska bolag in på Veckans Affärers lista över Superföretag, drygt 60 fler än förra året och ett historiskt rekord.

För att komma med i rankingen och kvala in som ett av Veckans Affärers Superföretag krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

Sedan starten 2005 är det 140 procent fler bolag som klarar de tuffa kriterierna.

”Visst är det en ganska häpnadsväckande utveckling, i synnerhet de senaste fem sex åren. Men ändå inte överraskande”, menar Per Weidenman, senioranaltyiker på Bisnode som tar fram och processar underlaget till Superföretagslistan tillsammans med Veckans Affärer.

”Med en hyfsad internationell konjunkturåterhämtning i kombination med en obrutet stark hemmamarknad plus en expansiv ekonomisk politik, så bidrar det förstås starkt till superutvecklingen.”

Och visst har hemmamarknadsbranscherna utvecklats väl under åren efter 2011/2012. Hälsa och utbildning har ökat mycket, och även företagstjänster, som främst levererar till andra inhemska företag.
Men byggindustrin peakade på Superföretagslistan redan 2015.

”Trots den starka utvecklingen på hemmamarknaden är det kul att se att industrivaror också ökat rejält på Superföretagslistan efter 2011/2012”, konstaterar Per Weidenman.

Detta utmärks bland annat av att Volvo Lastvagnar kvalar in på årets Superföretagslista och utgör därmed Sveriges största Superföretag.

Listan med alla 641 Superföretagen hittar du nedan, från Volvo Lastvagnar till Breviks Måleri. I den dynamiska tabellen kan du också själv ranka om på respektive nyckeltal.

 


 

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST