5 enkla knep som gör dig smartare – och ger din karriär ett lyft

Det finns superenkla knep som utmanar hjärnan och ökar produktiviteten – du behöver bara göra små justeringar i din vardag.

Författaren Neil Pavitt som skrivit boken "Brainhack: Tips and Tricks to Reach Your Brain's Full Potential" delar med dig av sina tips till Inc Magazine.

Skriv för hand
Detta kanske känns lite gammalmodigt och krångligt i dessa tider men det är just därför det är viktigt. Om du till exempel antecknar för hand på möten och upplever att du inte hinner med allt kan det faktiskt vara till din fördel. Du måste nämligen koncentrera dig lite extra. Att skriva för hand är mer utmanande för hjärnan vilket gör att du får ut mer av mötet än om du hade suttit och knappat på en laptop. Det har även en positiv inverkan på minnet.

Tvinga inte fram idéer
Du vet aldrig hur bra en idé är förrän du har något att jämföra den med. Att hitta enda lösning är sällan produktivt och kan till och med vara något av en utmaning. Brainstorma hellre fram 20 olika idéer - alla kommer inte vara bra, men det kommer vara mer givande.

Säg vad du tycker
Att våga utrycka missnöje kring problem kan vara väldigt hjälpsamt och produktivt. Det sätter igång mycket tankar som hjälper dig bli mer lösningsorienterad. Att säga vad man känner sätter igång fler processer i hjärnan än när man går och bär på dem i sin tysthet.

Var proaktiv
Istället för att spå framgångar för projekt du jobbar med och hoppas på att allt ska gå som tåget kan det vara en god idé att göra precis tvärt om. Om du kan förutspå potentiella risker och snedsteg kan det finnas en möjlighet att åtgärda dessa innan det krisar.

Omvandla din prestationsångest till motivation
Det kan vara knepigt att tackla prestationsångest - men det går att vända om till något positivt. Det viktiga är att sluta oroa sig och börja aktivera sig istället. Om du gör det kommer du känna dig trygg och nerverna kommer lägga sig i takt med att du får mycket gjort. På så sätt slipper du sätta käppar i hjulet för dig själv.

 


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA

VA Karriär