Norwegian lanserade just världens längsta lågprisresa

Här är Norwegians senaste satsning - och så mycket kommer det kosta.

Cirka 1 626 kronor.

Så mycket kostar världens längsta lågprisflygresa, Norwegian precis har lanserat. Flygrutten är mellan London Gatwick och Singapore – den första avgången sker under torsdagen, och sedan kommer det gå fyra avgångar per vecka.

Resan tar 12 timmar och 45 timmar och är därmed den längsta direktflygningen med ett lågprisbolag – avståndet är närmare 11 000 kilometer. Det rapporterar Business Insider Nordic.

Norwegian kommer använda sina sprillans nya Boeing 787-9 Dreamliner flygplan – alla säten är utrustade med en 11-tums skärm för underhållning samt USB-utgångar. Priset per enkelresa börjar på motsvarande drygt 1 600 svenska kronor, eller 149,90 pund.

”Våra långdistanslinjer är väldigt populära med en beläggning på över 90 procent. Det bevisar att våra kunder vill ha ännu fler långdistanslinjer till låga priser. Det är därför med stor glädje vi lanserar vår första linje till Singapore”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.

”Vi hoppas att skandinaviska myndigheter ser betydelsen av fler direktlinjer till Asien även från Skandinavien och säkerställer att Norwegian får nödvändiga överflygningsrättigheter till Asien”.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA

VA Karriär