Fotograf: Evan Guest/Flickr

Trump åkte på en ny kalldusch i natt

Nya försök, nya bakslag – här är Trump-förslaget som ständigt misslyckas.

Han har försökt många gånger – och misslyckats varje gång.

Den amerikanska senaten har ännu inte röstat igenom republikanernas lagförslag som skulle vara ett steg om att försöka riva upp hälsovårdsreformen Obamacare, trots en egen majoritet i båda kongresshusen.

Republikanerna har tvingats ta fram ett mer urvattnat förslag efter att förlorat en omröstning om Obamacare i senaten tidigare i veckan men det har inte hjälpt. Flera republikaner, däribland den nyligen canceropererade krigshjälten John McCain, har röstat emot partiets eget förslag.

Och i natt annonserade senatorn Susan Collinns att hon också kommer rösta emot förslaget, tillsammans med McCain och Rand Paul – vilket innebär att förslaget fortfarande saknar stöd och att det senaste försöket nu är dödsdömt, enligt Business Insider Nordic.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.