Fotograf: Evan Guest/Flickr

Trump åkte på en ny kalldusch i natt

Nya försök, nya bakslag – här är Trump-förslaget som ständigt misslyckas.

Han har försökt många gånger – och misslyckats varje gång.

Den amerikanska senaten har ännu inte röstat igenom republikanernas lagförslag som skulle vara ett steg om att försöka riva upp hälsovårdsreformen Obamacare, trots en egen majoritet i båda kongresshusen.

Republikanerna har tvingats ta fram ett mer urvattnat förslag efter att förlorat en omröstning om Obamacare i senaten tidigare i veckan men det har inte hjälpt. Flera republikaner, däribland den nyligen canceropererade krigshjälten John McCain, har röstat emot partiets eget förslag.

Och i natt annonserade senatorn Susan Collinns att hon också kommer rösta emot förslaget, tillsammans med McCain och Rand Paul – vilket innebär att förslaget fortfarande saknar stöd och att det senaste försöket nu är dödsdömt, enligt Business Insider Nordic.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant