Nya siffror: Kvinnliga börsproffsen utklassar männen – med dubbel avkastning

Nya siffror ökar pressen på att rekrytera fler kvinnor i branschen.

Hedgefondsbranschen har länge varit en manlig domän. Men nya siffror ökar pressen på att rekrytera fler kvinnliga förvaltare.

Hedgefonder som styrs av kvinnor har gett dubbelt så hög avkastning jämfört med sina manliga motsvarigheter hittills i år. Det rapporterar Financial Times.

HFRX Women Index, som mäter avkastningen för kvinnliga hedgefondsförvaltare, är upp 9,95 procent under årets första sju månader. Det ska sättas i relation till breda HFRI Fund Weighted Composite index som gett 4,81 procent under samma period.

Även i ett längre tidsperspektiv kan hedgefonder med kvinnliga förvaltare visa upp högre avkastning, skriver tidningen. De slår männen på tre, fem och tio års sikt.

Överavkastningen är anmärkningsvärd med tanke på hur få kvinnor som finns i branschen. Bara 1 av 20 hedgefonder har en kvinnlig förvaltare, enligt Financial Times.
Helena Morrissey som är investeringschef på Legal & General Investment Management är ett av undantagen.

"Vi behöver definitivt fler kvinnor i fondbranschen, eftersom vi bidrar med ett lite annorlunda perspektiv när det gäller analys och risk", säger hon till Financial Times.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.