Pewdiepie lyckades just hamna mitt i ett nytt rasistiskt blåsväder

Felix Kjellberg, a.k.a. Pewdiepie, har lyckats hamna mitt i ett nytt rasistiskt blåsväder.

Det var i februari 2017 som Walt Disney Co valde att kapa banden med Felix Kjellberg efter en rad påstådda antisemitiska snedsteg från YouTube-stjärnan; 9 av hans videos sedan augusti 2016 hade innehållit antingen antisemitiska skämt eller visuella nazi-referenser, enligt en granskning från Wall Street Journal.

Bråket med Disney ser ut att kosta Pewdiepie åtskilliga miljoner kronor. Och nu har den svenska Youtube-stjärnan hamnat i ett nytt rasistiskt blåsväder.

I en livestream under söndagen i vilken man fick följa honom spela ”PlayerUnknown's Battlegrounds” använde Pewdiepie n-ordet, inför de över 30 000 tittarna som följde livestreamen. Det rapporterar Business Insider Nordic.

"What a f-----g n-----!"
"Jeez! Oh my god! What the f---? Sorry, but what the f---?"

Lite senare tillade han:

”Jag menar det inte på ett dåligt sätt.”

Den tunga spelstudion Campo Santo har nu fått nog, och vill inte längre att deras spel används i Kjellbergs videor framöver. Videon där Pewdiepie spelar Campo Santos spel Firewatch, som hade kring 5,7 miljoner visningar, har redan plockats ned.

”Jag är trött på att den här ungen ska få fler möjligheter att tjäna pengar på det vi gör” skriver Campo Santos medgrundare Sean Vanaman på Twitter.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST