Fotograf: Jonas Ekströmer/TT

Nu flyr svenska kunderna från Nordea – miljardbelopp försvinner

Flytten till Finland har verkligen retat upp kunderna.

Efter Nordeas beslut att flytta huvudkontoret har uppretade svenska kunder flyttat miljardbelopp från banken.

Sajten Lånbyte uppger att kunder med bolån för över 1,1 miljarder kronor hade ansökt om att flytta från Nordea till andra banker enbart mellan torsdags- och fredagsmorgonen.

”Vi har märkt ett drastiskt ökande inflöde från Nordea. Hade det här hänt för två år sedan, när vi inte hade bolånerobotar som tar emot all information, så hade vi fått kalla in extra personal”, säger Alexander Widegren, vd på Lånbyte, till DI, och fortsätter:

”En vanlig dag får vi flyttansökningar för lån på 350-500 miljoner kronor – för alla banker. Nu kommer många Nordeakunder till oss och vill flytta sina bolån och sin bankaffär. Vid lunchtid i dag kommer det handla om 1,5 miljarder kronor i bolån från Nordea, om det fortsätter i den här takten”.

Det verkar som att flyttbeslutet blev droppen för redan missnöjda kunder.

”Vi var inte nöjda med Nordea i allmänhet, men flytten var droppen”, uppger en tidigare kund. ”Flytten är som att vara med på festen men smita precis innan städning” säger en annan.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.