Nu är Apple inte längre nr 1 – konkurrenten med budgetmobilerna tog just över

Apple blev just omsprungna på smartphone-marknaden.

Kinesiska Huawei gick om Apple vad gäller globala leveranser i juni och juli, enligt analysföretaget Counterpoint. Counterpoint, som inte ville släppa några siffror ,tillade att även augusti förväntas bli en månad där Huawei går starkare än Apple.

Men framåt lär Apple återigen få ett övertag med tanke på lanseringen av efterlängtade iPhone 8 i september. Vad gäller globala marknadsandelar så är Samsung fortsatt i topp med 23,3 procent, enligt analysföretaget IDC.

Bakom placerar sig Apple och Huawei med 12,0 respektive 11,3 procent. 

För Huaweis del är det den trygga ledningen i Kina som står för merparten av andelen.

”En svag närvaro på marknaderna i Sydostasien, Indien och Nordamerika begränsar Huaweis potential att på medellång sikt bibehålla andraplatsen bakom Samsung”, sade Peter Richardson, analytikerchef på Counterpoint. Huawei bedöms vara näst störst inom smartphones av Counterpoint.

Vad gäller Huaweis utveckling i Kina är det nya flaggskeppsmobilen Honor som driver på framgångarna där.

”Huaweis Honor P10 och P10 Plus kan räkna med ett starkt tredje kvartal”, sade IDC:s analytiker Tay Xiaohan.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST