Fotograf: Gage Skidmore/Flickr, Obama White House/Flickr

Obama till Trump: Det här måste du veta om ledarskap

Det här behöver Donald Trump veta om ledarskap, enligt Barack Obama.

Precis innan han lämnade Vita Huset för gott skrev Barack Obama ett brev till Donald Trump som han lämnade i en skrivbordslåda i Ovala rummet.

Brevet är varmt formulerat och önskar både Donald och Melania Trump lycka till – men går även in på vilket ledarskap som krävs av en amerikansk president. Det skriver CNN som har fått tag på en kopia av brevet.

”Amerikanskt ledarskap i världen är oumbärligt. Det är upp till oss att bevara den internationella ordningen, genom handling och exempel, som stadigt har expanderat sedan slutet av kalla kriget – och som vår egen välfärd och trygghet hänger på”, skriver Barack Obama.

Råd som nu kan ses i ljuset av Trumps allt mer oberäkneliga hantering av ett aggressivt Nordkorea. En annan sekvens i brevet känns också lite extra relevant idag.

”Vi är bara tillfälliga innehavare av det här ämbetet. Det gör oss till beskyddare av dessa demokratiska institutioner och traditioner… oavsett den dagliga politikens dragkamp är det upp till oss att lämna dessa demokratiska instrument minst lika starka som vi fann dem.”


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.