Fotograf: onatan Olsson/Futurniture, IKEA Press, Wikimedia

IKEA är inte rädda för Nordkorea – bygger gigantiskt varuhus nära gränsen

Ikea är inte rädda för Nordkoreas vapenskrammel - nu satsar de stort.

Mitt i den pågående krisen med ett vapenskramlande Nordkorea har Ikea bestämt sig för att öppna ett gigantiskt varuhus i Sydkorea, inte alls särskilt långt ifrån den nordkoreanska gränsen. Det rapporterar Korea Herald.

Det nya varuhuset kommer att vara beläget i en fyravåningsbyggnad i huvudstaden Seouls nordvästliga förort Goyang.

”Det här är överlägset det största Ikeavaruhuset i hela världen”, sade landschefen Andre Schmidtgall under en presskonferens, och refererade till den Ikea-butik som redan finns söder om Seoul.

Det nya varuhuset kommer endast vara något mindre i storlek, och är tänkt att avlasta den befintliga butiken som ofta är väldigt fullt med folk, enligt Schmidtgall.

Ikeas första varuhus i landet, som ligger i den sydvästliga Seoul-förorten Gwangmyeong, ökade sin försäljning med 6,6 procent under senaste räkenskapsåret – samtidigt som mobilappen och hemsidan besöktes av 38,8 miljoner människor. Det jobbar 1 610 anställda i varuhuset.

Ikea planerar att år 2020 ha igång sex varuhus och en e-handelsverksamhet i Sydkorea.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.