Fotograf: Maja Suslin/TT

Bildt: "Jag är för gammal"

Men 45 procent av väljarna vill se honom som partiledare.

Den 8 oktober kommer krisande Moderaterna att välja en ny partiledare. Carl Bildt är väljarnas favorit, men nu har han meddelat att han inte är intresserad av någon politisk comeback.

Efter att ha fått frågan flera gånger de senaste dagarna har Carl Bildt varit försiktigt med att kommentera, men nu ger han ett definitivt nej.

”Om man tittar på ett tioårsperspektiv, så är jag för gammal. Jag vill hjälpa Sverige och alliansen, och jag vill hjälpa Moderaterna. Men det finns många sätt att göra det på” säger Bildt i en intervju med Expressen-tv under onsdagskvällen.

Tre länsförbund har ställt sig bakom den ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson, som även är den mest sannolika efterträdaren enligt spelbolagen. Tidigare försvarsministern Mikael Odenberg har även meddelat att han ställer sig till förfogande.

Enligt en undersökning från Aftonbladet/Inizio får Carl Bildt 23 procent av rösterna när det gäller alla väljare, oavsett partitillhörighet. Bland tillfrågade moderatväljare får han hela 35 procent i stöd. En undersökning från DN/Ipsos ger Bildt hela 45 procent av väljarstödet, och endast 5 procent till Ulf Kristersson.


NYHETSBREV


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

SENASTE VA