Var VD på svenska börsbolaget i 3 år – nu plockar han ut en gigantisk fallskärm på 179 miljoner

Inte illa efter endast tre års vd-arbete.

När svenska börsbolaget Meda köptes upp av läkemedelsjätten Mylan blev vd:n Jörg-Thomas Dierks av med jobbet – men han kan trösta sig med en fallskärm som saknar motstycke i svensk bolagshistoria.

”Slutligen är jag fortsatt mycket entusiastisk över Mylans offentliga bud på Meda” kommenterade han köpet i samband med rapporten förra sommaren – innan han lämnade och fick med sig rekordsummor i löneutbetalningar. Det rapporterar Dagens Industri.

Fallskärmen på 170 miljoner kronor består av 90 miljoner kronor från klausuler om ”change of control”, 20,5 miljoner kronor i uppsägningslön samt en förhandlad ”stay-bonus”. Det är en summa som ingen annan lyckats komma i närheten av; när Hans Vestberg fick gå från Ericsson fick han till exempel ”bara” en fallskärm på 43 miljoner kronor.

Jörg-Thomas Dierks anställning upphör först i augusti 2018, men han är nu arbetsbefriad fram till dess och får inte ta något annat jobb under tiden. Han behövs inte vid rodret när Meda nu nedmonteras av Mylan – 32 av Medas dotterbolag såldes strax före årsskiftet för 30 miljarder kronor.

Jörg-Thomas Dierks jobbade endast tre år som vd för Meda, men sammanlagt tio år inom bolaget.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant