Fotograf: Henrik Montgomery/TT, H&M Press

H&M öppnade just sin helt nya butikskedja

Nu är H&M:s nya butikskedja igång.

H&M har nu öppnat sin nya kedja och butikskoncept Arket.

Den första fysiska Arket-butiken öppnade i London under helgen, och samtidigt som e-handel i 18 europeiska länder, däribland Sverige.

Den första fysiska butiken på svensk mark öppnar i Stockholm våren 2018. Butiken kommer ligga på Biblioteksgatan 9 och sälja kläder, produkter för kök och hem samt även innefatta ett kafé.Med Arket vill H&M sikta in sig på ett lite lyxigare segment.

”Riktning och fokus kommer ligga på enkel, tidlös och funktionell design. Det kommer finnas produkter i ett brett spektrum av priser, men i ett något dyrare prissegment än H&M, med tyngdpunkt på material, funktion och passform” säger Karl-Johan Persson.Produkterna är prissatta mellan 50 och 4 000 kronor. Enkelt och avskalat är två av nyckelorden – samt ambitionen att bygga ett nytt butikskoncept där du kan köpa nybryggt kaffe samt köpa mat komponerad av svenske stjärnkocken Martin Berg.

”Tanken har varit att skapa en butik som känns relevant år 2017 och framåt. Vi har sett att kunden i dag känner sig stressad och tidspressad, och då vill vi kunna underlätta för den genom att ha ett bredare, men noga utvalt, sortiment” säger Arkets vd Lars Axelsson till Di Weekend.För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST